En hex af den modbydelige slaks

Når folk spørg mig om sort magi, voodoo, satanistiske hekse osv.  Og om det er noget jeg dyrker eller om jeg ikke er vild bange for det. Mit svar er enkelt – NEJ.

Jeg har som heks ikke brug for at forbande andre.I min verden er det du sender ud og bruger energi på, det du får tilbage og det er så uanset om du er heks eller ej. Det betyder ikke at, der kun sker gode ting for gode mennesker og dårligt for dårlige mennesker. Det betyder at hvis du er et menneske der ikke bryder dig om at skade eller tage rø….  på andre, men alligevel overskrider denne grænse for at ramme en, så vil din handling ikke kun handle om en anden men også din egen samvittighed og det vil ramme dig.

Faktisk finder jeg det rimelig ok at slippe af med negativ magi sendt mod en, når man lige tilslutter en portion god fornuft og lige husker at trække vejret. Der hvor det bliver svært er når det kommer fra den værste hex af alle hekse, de rammer hvem som helst der ikke lige er med dem, de er dem som slet ikke er hekse, deres forbandelser er grusomme og knusende ødelækkende.

Jeg har før fortalt om når det koster at være heks (link her under), hvor en pædagog anmelde mig til familie forvaltningen fordi jeg er heks, det hun fik ud af det var hun lev forhørt af dem der har med disse sager og så blev hun ellers forflyttet til en anden institution i kommunen, så hun ikke yderlige belastede min hverdag. Hun høre til kategorien af modbydelige hexe.

Hendes forbandelse tog mig rigtig langtid at ryste af mig og en del af den er der stadigvæk, jeg er vred og jeg syndes hun er en møj kælling! Og da jeg mødte hende til min datters svømmeundervisning havde jeg løst til at skubbe hende i vandet!…men jeg gjorde det ikke.

Der finde rigtig mange af den slags og de finde i mange udgaver. De er der hvor du føler dig lille og magteløs, der hvor andre hæver sig over dig og der hvor du går lidt i stykker. Ikke altid er det med vilje, nogen gange er det i en god mening og derfor mener jeg det med sort/ hvid magi er lidt hmm for god vilje kan ramme modbydeligt og omvendt.

Jeg er en kreativ staver

Har du læst flere af mine ting så mistænker du nok, at jeg er ordblind og ja det er jeg. Da jeg i folkeskolen fik jeg at vide jeg var dum og ubegavet og jeg blev rigtig tit smit uden for, enten fordi jeg diskuteret med lærerne, om det de underviste i, var forkert eller også bare fordi jeg ikke havde lavet mine lektier. JEG BLEV SKOLE SYG og stoppede efter 8 klasse, (det kan jeg ikke anbefale! ). Det var først da jeg var 22 og på  noget HF dansk min lære sagde, at hun syndes jeg skulle testes for at være ordblind – det var jeg.

Med den viden jeg har om netop ordblindhed undre det mig at det ikke blev opdage noget før, det er jo arveligt, men ingen vidste at min far også er ordblind, fordi han skammer sig over det og han siger stadigvæk stolt, at han har klaret sig igennem livet uden nogen har viste det kun en “ven”. Min søster har rettede rigtige mange ting for ham også da hun var barn. Men min fra kommer også fra en tid hvor man ikke vidste beder, men tænk han har hele livet gået og gemt på det og skammet sig over det og den ene “ven” der vidste det omtalte min far som mindre begavet til andre på grund af det, det var min fars forbandelse, påført af dømmende og uvidende med mennesker.

Da jeg fik af vide at jeg var ordblind skammede jeg mig ikke, men min skole gang havde sat sine præ og selvom jeg vidste jeg ikke var dum, så var der en del af mig det følte at jeg ikke var god nok/mindre vær, sådan blev jeg også behandlet på HF, dog er det jo pokkers svært at sige om jeg var omgivet af højrøvet, imbecile nar hoveder eller om jeg selv satte mig i situationen fordi en del af mig tænkte at det var sådan det var. Se det er en forbandet god forbandelse, en man ikke rigtig kan komme ud af fordi man selv tror på den .

Selv om jeg har lavet adskillige hjemme sider med blogs, bøger osv. er denne forbandelse stadigvæk med mig, her i starten af i år flyttede min stor pige skole, hun ville ikke den anden mere, hende og skolen passede bare ikke rigtigt sammen. Et godt valg! og jeg ville så gerne flytte den lille også (hun gik i 5), men hun var glad for sine venner.

To måneder ind i skole året bliver jeg kaldt ind til møde om min datter, det viser sig at det er et bekymrings møde og lære, støtte underviser og skolens nye rektor er der.

De er bekymret for min datter fordi hun jo ikke kan det de andre kan, hun vender stadigvæk bokstaverne den forkerte vej, hun er dårlig til at læse, hun husker ikke rigtigt det hun lige her lært og ind i mellem dagdrømmer hun. Jeg understreger igen at vi har fået tjekket hende for samsyn og har trænet hendes øjne og at hendes mor, morfar og 2 oldeforældre er ordblinde så måske det var en god ide at undersøge hende for det også. 

De ting der beskrev dom hendes problemer er klassiske ordblinde problemer så mun ikke det er der skoen trykker…. Nææææ nej nu havde hun jo været til rigtig meget ekstra under visning og intet havde  hjulpet, flere gange seder skolens nye rektor og siger hun er kommet bag ud og jeg spørg til sidst “er det fordi i vil have hende til at gå om?” nej nej det var det ikke, siger de to lære mens rektor igen siger hun er jo bagud. Jeg fatter hat af det de sidder og siger til mig. Og lige pludselig fanger jeg noget –  en genklang – de sidder og siger til mig at de har undervist min datter i flere år med ekstra undervisning, jeg fortæller dem at den er fejl slået efter som hun ikke kun har det svært med det, men fordi hun er ordblind. De fortæller mig de har en god uddannelse og ved meget om det her, jeg fortæller dem jeg har været ordblind hele mit liv og da jeg var 22 kom jeg på ordblind skole, på dette tidspunkt 44, jeg ved en hel del om at være ordblind. De fortæller mig at det syndes de ikke lige kan hamle op med deres viden og skubber et papir hen til mig, som de vil have mig til at underskrive, de syndes det er bedst at hun bliver udret men en undersøgelse for der er noget galt med hendes indlæring. Igen gentager jeg at hun nok skulle undersøges for ordblindhed efter som hun har det i sin familie, i stede for at flytte fokus og finde på alle mulige nye ting. De vil gerne have min underskrift og med det samme så de kan komme i gang, jeg siger nej, den må jeg lige tænke over. De var meget forundret over jeg ikke syndes det var en god ide. Desuden sagde jeg, har jeg fælles forældre myndighed så der er også en anden der har noget at skulle have sagt…..Fik han noget at skulle have sagt? Jeg trampede over på den skole som den store var begyndt på og spurte om de havde plads til den lille også? Det havde de og jeg gik hjem fingede til pigernes far og fortalte om det hele – jooo men måske var der noget galt hun var jo lidt sin egen……KLAP I HUN FLYTTER SKOLE!! er du utilfreds? næææmen hvis nu den nye skole sagde -ja ja ja!

 

3 uger efter hun var begyndt på den nye skole blev hun testede for at være ordblind, gæt en gang – hun er ordblind! og ovenikøbet har hun den græd hvor hun spejlvender bokstaverne både når hun skriver og læser………hun har nu fået de hjælpe midler der kan hjælpe hende, hun er mælt til Nota og rykker op i 6 klasse her efter sommerferien. Til sidste forældre møde sagde hendes lærer at de så hun havde det svært, men at hun kæmpede og ikke gav op.

Hvorfor fortæller jeg denne historie?

Det at være ordblind er stadigvæk helt almindeligt at skammer sig over, vi er for pokker i en anden tid en da min far var dreng, men på den anden side når det skal være at højtudannet special ekstra dansk lærer på skolerne ikke engang ved hvad de snakker om?? .

Når Jeg ser at forskning siger ting tæt op af det jeg har fanget, jeg har altid sagt at det at være ordblind at kunne se ting/ problemer oppe fra, det bliver beskrevet som at ordblinde ser i 3d hvor ikke ordblinde ser lineært.  At de har en elendig kortidshukommelse, det er så en arbejdshukommelse der er elendig. At de tænker lyn hurtigt og der til tider er alt for meget i deres hoveder og jaa det er forskningen så enig i. En ting er hvad jeg siger til hvem som helst, en anden del er hvad jeg også siger inderst inde i mig selv. Hvis jeg skal vende min forbindelse/ min hex/ min følgesvend, må jeg blive ven med den først. Første etape er her min fortælling om hvordan en hex/forbandelse bliver kuldsort, når den kommer fra mennesker der mener de ved bedrer fordi de er hæver over andres niveau. De er ikke hekse og de ved ikke de slynger om sig med forbandelser.

Der er dog noget der undre mig, her mens jeg lavet undersøgelse på hvad mit billede af at være ordblind og fakta, så ser jeg at “fra skoleåret 2017/2018 er det blevet et retskrav, at forældre kan få deres barn testet for ordblindhed. Dette er resultatet af satspuljeaftalen, som faldt på plads den 28.10.2015” præcis dette år som hele min historie om min datter udspiller i…

” Det kan godt være at ordblinde er født uden at kunne læse eller skrive eller begge dele, men de er født innovative, det er sådan de lever, det er sådan de overlever” -Dittekarina