Blog Indlæg,  sten

Granit

Helt personligt min absolutte ynglings sten. Granit dannes i bjergkædens rodzoner og udgøre dermed størstedelen af jordens skorpe under fastlandene, den er derfor vigtigste dybbjergart vi har.

Granit en grovkornet magmabjergart der er kvarts og kalifefeldspat og plagioklas, plus mindre mængder mineraler. Granit kan deles op i grupper alt efter hvor meget kalifeldspat eller plagioklas der er i dem, men enlig er det er ulmebart svært at se forskel på dem, man kan sige at dem med mere kalifeldspat er lyser eller mere rødlige ind de andre. Der er desuden flest mineraler, af dem man kalder de mørke mineraler, i granit med mest plagioklas. 

Granit blev brugt til :

– Aboriginal og Maya kulturer, har set granit, som en hellig og stærk sten. 

– Egypterne brugte granit i mange af deres pyramider, den røde pyramide, har granit på dens overflade. 

– Menkaure’s Pyramid blev bygget med kalksten- og granitblokke. 

– Den store pyramide i Giza indeholder en enorm granit-sarkophag.

– I folkemedicin er granit blevet brugt til at styrke håret og lidelserne forbundet med ansigt og hoved.

En måde at arbejde med Granit på:

 

– Med granit du vil være i stand til at se det store billede i livet mere tydeligt, den  forbedrer din evnen til at være praktisk og hjælper det med at overvinde skepsis. 

Desuden er det en beskyttelse, diplomati og samarbejde sten. Den naviger os forbi de små vandpytter i vores liv og lader os i steden for fokusere på et hav af muligheder og fremskridt! 

– En granit talisman siges at give overflod, om det så er relateret til økonom eller succes. 

 

– En granit midt i dit hjem giver jordforbindelse.

– Skal man øve i at mærke energi forskel på sten/krystaller anbefaler jeg at arbejde med en granit og en bjergkrystal, svingningen af energi i disse to er så forskelig at den “NÆSTEN” bliver nemt at mærke.

 

 

 

Billedet er lånt fra miljøstyrelsen hjemmeside 

Kommentarer lukket til Granit